© 2017 by vntf. Proudly created with Wix.com

Lyckad utflykt till Mustila

June 19, 2018

 

 

Här kommer ännu några bilder från lördagens utfärd till Mustila arboretum. Efter bussresan var det skönt att få sträcka på benen och mätta magen på Moisio Gård som var vårt första stopp. Vi fick höra om gårdens historia och laxsoppan med plättar till efterrätt smakade bra. Dessutom hann vi titta på tavlor och skulpturer av olika konstnärer. Moisio Gård är verkligen värt ett besök.


På Mustila arboretum togs vi emot av professor Peter Tigerstedt som med glimten i ögat berättade många goda historier från tiderna med hans far och farfar. Vi vandrade runt i parken och jag kan lova att trots att den största blomningen hade gått förbi så fanns det så mycket annat intressant att se! Och några rododendron blommade ännu.

 

Tigerstedt lotsade oss runt i en del av parken och berättade om växtligheten och förändringar som är på gångs. Efter guidningen fick vi på egen hand utforska resten av parken. Dessutom fanns det tid för att besöka plantbutikerna på området. Även vinstugan med allt från sylt till limonad är värt ett besök.


Det var inte bara en och två kassar med plantor av alla de slag som fyllde bussens bagageutrymme...
Glada och lite ömma i fötterna styrde vi hemåt till kvällen.

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Senaste inlägg
Senaste inläggen

October 18, 2019

August 15, 2019

April 1, 2019

March 6, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök enligt taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now