top of page
Search
  • Lotte Castell

Äppeldagen på Söderlångvik 25.09.21




Äppeldagen på Söderlångvikgård bjöd på en strålande varm sol efter morgonens duggregn.

28 st glada resenärer från VNT steg förväntansfullt ur bussen och styrde raskt stegen till bergen av äppel och till Café Söderlångvik för att starta dagen med kaffe och bakelse.


Det fanns smakprover på alla äppelsorter och vi mumsade i oss och jämförde äpplena. Mina favoriter blev Discovery och Asfari. Den senare är en ny sort som odlas enbart på Söderlångvik och på Åland. Ett ljust smakfullt äpple som är ett gott ät-äppel och passar även fint till sylt och bakverk.


Söderlångvik har ca 33.000 äppelträd och är verkligen värt ett besök. Förutom äppel kan man köpa äppelsylt, äppelmust, gårdens honung, äppelgranola, limpa gjord på äppelmust ,äppelcider och honungsöl.


På gården finns också ett Café med läckra bakverk plus en pop-up restaurang som serverar en mycket fräsch och god lunch inspirerad av det grekiska och libanesiska köket.


En av höjdpunkterna var också ett besök på det nyrestaurerade Amos Anderson museet.

Där kunde man b.a. beundra utställningen "Med nya ögon" med mer än 100 verk från Amos Rex samlingar.


Det var en skön dag att vandra omkring och få uppleva allt från god mat till äppelhandel. Dessutom kunde man dansa till Arne Alligators pigga låtar vilket många gjorde.

Efter 4 h stuvade vi våra äppellådor, äppelmustdunkar och annat smått och gott in i bussen och åkte glada och nöjda hemåt.

Stort Tack Söderlångvik gänget för en bra dag!


39 views0 comments
bottom of page