Search
  • Annika Söderholm-Emas

Lyckad utflykt till Mustila


Här kommer ännu några bilder från lördagens utfärd till Mustila arboretum. Efter bussresan var det skönt att få sträcka på benen och mätta magen på Moisio Gård som var vårt första stopp. Vi fick höra om gårdens historia och laxsoppan med plättar till efterrätt smakade bra. Dessutom hann vi titta på tavlor och skulpturer av olika konstnärer. Moisio Gård är verkligen värt ett besök.

På Mustila arboretum togs vi emot av professor Peter Tigerstedt som med glimten i ögat berättade många goda historier från tiderna med hans far och farfar. Vi vandrade runt i parken och jag kan lova att trots att den största blomningen hade gått förbi så fanns det så mycket annat intressant att se! Och några rododendron blommade ännu.

Tigerstedt lotsade oss runt i en del av parken och berättade om växtligheten och förändringar som är på gångs. Efter guidningen fick vi på egen hand utforska resten av parken. Dessutom fanns det tid för att besöka plantbutikerna på området. Även vinstugan med allt från sylt till limonad är värt ett besök.

Det var inte bara en och två kassar med plantor av alla de slag som fyllde bussens bagageutrymme... Glada och lite ömma i fötterna styrde vi hemåt till kvällen.


34 views0 comments

© 2017 by vntf. Proudly created with Wix.com

Vårt tryckta reklammaterial är gjort av 
  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now