top of page
Search
  • VNT

Intressant föreläsning

Updated: Jul 29, 2021


Tisdagen den 24 oktober anordnade Västra Nylands trädgårdsförening en föreläsning om biologisk bekämpning vid Yrkeshögskolan Novia. Föreläsare var Towe Backman som tillsammans med sin syster har blombutikerna Happy Flower i Hangö och Karis. Towe har tidigare arbetat bl.a. vid Handelsträdgårdsförbundet och Kekkilä Oy så föreläsningsämnet var för henne bekant. 21 personer deltog i föreläsningen.

Biologisk bekämpning är nu högaktuellt, då bekämpningsmedel endast skall användas efter noggrant övervägande och trenden är att ämnet intresserar allt fler trädgårdsintresserade och odlare. Towe kunde ge många goda råd och tips, som lämpade sig både för yrkes- och hobbyodlare gällande bekämpning av skadedjur i yrkesodling och hemträdgård. Mycket handlar det om förebyggande arbete, berättade Towe, om valet av växter och växtplats samt odlingshygien. Bra är också att gynna nyttoinsekter för att skydda grödor och växtlighet. Detta gör man genom att göra miljön gynnsam för dem. Det var många som drog en lättnadens suck, då de hörde att en liten rishög på gården också fungerar som insekthotell när det gäller insekternas övervintring. Och att även en nässla här och där kunde vara till nytta. En alltigenom mycket givande föreläsning.

Närvarande vid föreläsningen gavs även tillfälle att bekanta sig med tidskriften Trädgårdsnytt, och möjlighet att efter föreläsningen beställa tidskriften till specialpris.


41 views0 comments
bottom of page